The Presence of Selected Spas at the ITF Slovakiatour Tourism Fair - Frasch, Alexander, 1992-
Kúpeľný turizmus má pre miestne a regionálne hospodárstvo významný hospodársky význam. Vytvára príjmy z cestovného ruchu, vytvára pracovné miesta, podporuje rozvoj infraštruktúry, zvyšuje dane z príjmu a stimuluje miestne podniky. Hlavným cieľom predkladaného článku je ekonomická analýza a porovnanie vybraných kúpeľných organizácií pôsobiacich na Slovensku na základe sekundárnych údajov a hodnotenia činnosti vybraných kúpeľných organizácií na Medzinárodnom veľtrhu cestovného ruchu ITF SLOVAKIATOUR. Na dosiahnutie cieľa autori využili metodologický prístup zahŕňajúci analýzu sekundárnych údajov súvisiacich s ekonomickým dopadom kúpeľnej turistiky, po ktorej nasledovala analýza a porovnanie primárnych zdrojov získaných prostredníctvom hĺbkových rozhovorov.