Gigantické devizové rezervy rozhodně neleží ladem - Sobková, Martina
Snáď pre nikoho z finančnej oblasti nie je prekvapením, že Česká národná banka dnes disponuje doslova gigantickými devízovými rezervami, ktoré dosahujú hodnotu 3,16 bilióna korún, teda takmer 50 percent HDP v roku 2022. Ako s týmito rezervami centrálna banka zaobchádza a ako si v ich držbe stojíme v porovnaní s inými krajinami?