Geneze zahraniční politiky Spojených států amerických - Chalupa, Petr
Cieľom príspevku je prezentovať genézu americkej zahraničnej politiky a jej vplyv na rozsah teritoriálnej pôsobnosti z pohľadu politickej geografie. ​