Predbežné opatrenie a jeho využitie - Hrtánek, Ladislav
Predbežné opatrenie predstavuje jeden z úkonov správcu dane, ktorý sa uplatňuje v záujme riadneho platenia daní daňovým subjektom. Pritom predbežné opatrenie môže správca dane uplatniť výlučne rozhodnutím. Jednotlivé prípady, keď možno vydať predbežné opatrenie.