Najčastejšie chyby v závere účtovného obdobia a opravy chýb - Adamíková, Monika
Blíži sa koniec účtovného obdobia, ktorým je kalendárny rok 2023 a s ním aj povinnosť zostaviť účtovnú závierku pre účtovné jednotky, ktorých účtovným obdobím je kalendárny rok. Pred uzavretím účtovných kníh a zostavením účtovnej závierky je potrebné skontrolovať účtovníctvo tak, aby účtovná závierka poskytovala verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré sú predmetom účtovníctva a o finančnej situácii účtovnej jednotky. Ide o základnú povinnosť účtovnej jednotky vyplývajúcu z § 7 ods. 1 zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p. .