Pozadie zmien vykazovania udržateľnosti podnikateľov v súčasnosti - Pakšiová, Renáta, 1974-
V súčasnej dobe, keď udržateľnosť a sociálna zodpovednosť získavajú na význame, vykazovanie nefinančných informácií umožňuje podnikom posunúť sa za rámec tradičného merania výkonnosti a zohľadniť ich prínos pre spoločnosť ako celok. Tento vývoj reflektuje narastajúcu potrebu podnikov integrovať svoje obchodné ciele s hodnotami, ktoré sú v súlade s udržateľným rozvojom a etickými normami. V tomto kontexte je účtovníctvo, ktorého súčasťou sú výročné správy, stále viac vnímané ako nástroj na vykreslenie integrálneho obrazu podniku, ktorý nie je obmedzený iba na finančné ukazovatele. Význam a dôvod zahrnutia nefinančných informácií do výročných správ a ich vplyv na transparentnosť, dôveryhodnosť a udržateľný rozvoj podnikov v súčasnom podnikateľskom prostredí.