Energetické a nutričné hodnotenie regionálnych pokrmov - Kolesárová, Anna
Nutričné a energetické vyhodnotenie regionálnych pokrmov Slovenka a porovnanie ich nutričného a energetického príjmu v rámci celého Slovenska - dotazníkový prieskum. Najvyšší energetický príjem z pokrmov bol zaznamenaný v regiónoch stredného Slovenska, naopak najnižšou energetickou hodnotou sa vyznačovali pokrmy v regiónoch východného Slovenska. Porovnávaním údajov severného a južného Slovenska sa taktiež zistili určité rozdiely. Južná časť Slovenska sa vyznačovala vyšším energetickým príjmom ako severná časť Slovenska.