The Firm and the Nation: The Role of Fantasy in the Czech Populist Movements of ANO and SPD - Rut, Václav
Populizmus v strednej Európe zostáva ťažko uchopiteľným predmetom. Otázkou zostáva, či populizmus predstavuje jej roztrhnutie alebo upevnenie. Tento príspevok skúma populistické tendencie v Česku analýzou diskurzov dvoch významných politikov Andreja Babiša a Tomio Okamura vo svojich kampaniach pred rokom 2017 k parlamentným voľbám. Využitie viacerých analýz a koncepcií. Príspevok sa zameriava na korupciu, prezentácia protikorupčnej politiky.