Význam energetickej transformácie - Kuhnová, Lenka, 1989-
Štúdie ukazujú, že obnoviteľná energia zvyšuje ekonomický rast a znižuje emisie uhlíka. Štatistiky ukazujú, že obnoviteľná energia má len 13,47 % na cekovej spotrebe energie. Svet stále využíva viac ako 87,5 % fosílnych palív, čo prispieva k vyšším emisiám. Najúčinnejšími spôsobmi riešenia tejto situácie sú zvýšenie podielu obnoviteľných zdrojov na úroveň globálnej spotreby energie a zdokonalenie procesov premeny energie prostredníctvom technologického pokroku, čo vedie k väčšej výrobe energie a minimalizácií vplyvu na životné prostredie.