New EU Crypto-assets Regulation, Overview and Challenges - Horváth, David, 1992-
Cieľom nariadenia je vyvážiť potrebu ochrany spotrebiteľa a regulácie dohľadu nad inováciami v krypto sektore. Projekty DeFi, pôsobiace v EÚ by mali pozorne sledovať vývoj, súvisiaci s MiCA a vyhľadávanie právnej pomoci, aby zabezpečili súlad s akýmikoľvek novými regulačnými požiadavkami, ktoré môžu vzniknúť. Ako nové nariadenie odráža celkovo skutočné potreby multimiliardového krypto trhu.