Environmental and Social Attitudes and Investments in Crypto-assets - Ciaian, Pavel
Vzťah medzi environmentálnymi a sociálnymi postojmi investorov a ich investíciami do kryptoaktív v porovnaní s tradičnými aktívami. Využitím jedinečného prieskumu financií domácností, reprezentujúceho rakúsku populáciu sme preskúmali, či environmentálne a sociálne postoje môžu objasniť rozdiely u jednotlivca expozíciou portfólia voči krypto aktívam. Výsledky naznačujú silnú súvislosť medzi environmentálnymi a sociálnymi postojmi investorov a ich vystavením sa kryptoinvestíciám, avšak nebola zaznamenaná žiadna významná súvislosť s tradičnými referenčnými hodnotami aktív, ako sú dlhopisy a akcie.