Inovácia edukácie ako priorita auditu školy - Petlák, Erich
Príspevkom autor reaguje na hodnotenie a vážnu kritiku edukácie ministra školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky Tomáša Druckera v polovici decembra 2023 po zhodnotení výsledkov PISA 2022 v gramotnostiach našich žiakov. Cieľom nie je ani obhajovanie práce učiteľov, ani vyjadrenie nesúhlasu s hodnotením. Ide predovšetkým o to, aby sa podnietili školy a učitelia do skutočne tvorivej edukácie.