Aplikácia poznatkov neurodidaktiky vo vyučovaní histórie - Bocková, Anna
V druhej časti príspevku autorka predstaví ukážky myšlienkového mapovania dejepisného učiva. V praktickej časti sa zameriava na schémy a tabuľky, ktoré chápe ako stále a užitočné pomôcky hlavne pri sledovaní významov historických udalostí vo vymedzenom časopriestore. Práve tabuľky a schémy eliminujú veľký nápor informácií a „nútia“ vidieť zložitú spleť informácií v prehľadnejších štruktúrach s patričným nadhľadom.