Priestorová analýza maloobchodnej siete mesta Nitra - Trembošová, Miroslava
Cieľom článku je prezentácia podrobnej priestorovej pasportizácie maloobchodnej siete mesta Nitra za účelom dokumentácie jej stavu v roku 2019. Môže byť východiskovou databázou pre porovnávacie obdobia napr. počas a po pandémii ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom. Článok sa zameriava na najviditeľnejší aspekt postsocialistického rozvoja mesta stredovýchodnej Európy – priestorovo-organizačnú štruktúru maloobchodnej siete.