Investment Cycle in the Economy of Slovakia and in the EU-27 - Matoušková, Eleonóra, 1962-
Kolísanie investičných a spotrebných výdavkov často vedie k hospodárskemu cyklu. Staršie teórie alebo prístupy k hospodárskym cyklom našli príčiny cyklických výkyvov v investíciách, podspotrebe, psychologických faktoroch, ako aj klimatických faktoroch. Cieľom článku je zhodnotiť vývoj investičné a spotrebné výdavky v ekonomike Slovenska a ekonomiky EÚ-27. V období rokov 2003-2022, ktoré je predmetom nášho záujmu, prešla slovenská ekonomika, ako aj ekonomika EÚ, dve veľké ekonomické recesie.