Pestovanie viniča hroznorodého (V. vinifera) v Nitrianskom kraji v kontexte klimatických zmien - Némethová, Jana
Cieľom článku je poukázať na dôsledky klimatických zmien na pestovanie viniča v Nitrianskom kraji za pomoci viacročných meraní vybraných meteorologických prvkov (obdobie rokov 1961 – 2010 a 2020) a klimatických predikcií emisných scenárov RCP4.5 a RCP8.5 pre roky 2050 a 2080.