Idea ľudového družstevníctva a socializácia vidieka - Kluknavská, Andrea
V centre pozornosti predkladaného príspevku stojí problematika právnej úpravy v súvislosti s rokom 1948 v oblasti agrárnej a roľníckej problematiky, najmä v kontexte odštartovania diskontinuity vo vývoji poľnohospodárstva, ktoré malo ďalekosiahle dôsledky na všetky sféry života vtedajšej spoločnosti.