Miesto a význam základných hodnôt sudcovskej etiky v predpokladoch pre výkon funkcie sudcu - Puziová, Kristína
Predložený príspevok sa zameriava na predpoklady potrebné pre vymenovanie a riadny výkon funkcie sudcu tak ako sú ustanovené v podmienkach Slovenskej republiky. Okrem všeobecných predpokladov sa bližšie orientuje na predpoklady sudcovskej spôsobilosti, ktoré dávajú záruku, že funkciu sudcu bude vykonávať riadne. V tomto zmysle popisuje a skúma obsah pojmov morálny štandard a integrita sudcu s apelom na ich hodnotovú stránku profesijnej etiky sudcu.