Foreign Bank Origins and Efficiency in the Central and Eastern European Banking Sector - Piatkov, Artem
Analyza, či zdroj kapitálu v zahraničnej účasti na domácich bankových trhoch krajín, ktoré vstúpili do EÚ po roku 2004, ovplyvňuje vývoj úrovne efektívnosti v domácich bankách a následne aj úrovne efektívnosti na týchto trhoch. Hodnotí úroveň aktivity zahraničných komerčných bánk v období po finančnej kríze v rokoch 2008 – 2012 a skúma jej vzťah k efektívnosti bankového sektora. Štúdia sa zameriava na 13 krajín vrátane stredoeurópskych, juhovýchodných a pobaltských štátov.