Osobitosti konkurzu vyhláseného na majetok banky ako finančnej inštitúcie - Dzimko, Jakub
Predkladaný článok sa zaoberá právnymi aspektami konkurzu vyhláseného na majetok banky ako finančnej inštitúcie v podmienkach Slovenskej republiky, ako aj osobitosťami tohto osobitného druhu insolvenčného konania v porovnaní s „klasickým“ konkurzom vyhláseným podľa druhej časti zákona č. 7/2005 Z. z. o konkurze a reštrukturalizácii v znení neskorších predpisov. Zároveň príspevok poukazuje aj na vybrané aspekty riešenia platobnej neschopnosti banky ako finančnej inštitúcie v právnych úpravách Českej republiky, Poľskej republiky a Maďarska.