Aktuálna právna úprava zamestnávania cudzincov s ťažiskom na štátnych príslušníkov tretích krajín - Beníčková, Petra
Tento článok sa v rámci pracovnoprávnej témy zamestnávania cudzincov sústredí primárne na oblasť zamestnávania štátnych príslušníkov tretích krajín, keďže právna úprava štátnych príslušníkov EÚ/EHP je už vo veľmi výraznej miere zharmonizovaná v rámci národnej legislatívy. Ťažiskom článku je snaha nasmerovať zamestnávateľov majúcich záujem o zamestnávanie cudzincov k správnym a právom aprobovaným postupom, ako aj predostretie možností tohto zamestnávania a ich špecifík vo vzťahu k daným záujemcom o zamestnanie na území Slovenskej republiky. V závere článku je taktiež venovaná pozornosť konkrétnym povinnostiam a sankčnému systému, ktorý je v legislatíve zavedený v prípade ich nedodržiavania.