Mezikultúrní kompetence je důležitá, i když si vlastně rozumíme - Jungwirthová, Tereza
Trh práce 21. storočia je tak jedinečne zložitý a prepojený, že snaha o porozumenie a spoluprácu medzi rôznymi kultúrami je zásadným kľúčom k obchodnému úspechu. Kultúrne rozdiely môžu viesť k problémom, najmä v oblastiach, ako je komunikácia, hierarchia, alebo štýl rozhodovania. Výhodu majú v tomto prostredí manažéri a personalisti s vysokou tzv. kultúrnou inteligenciou, niekedy známou ako interkultúrna kompetencia. Porovnanie českej, poľskej a slovenskej mentality, pracovných návykov a kultúry.