Mediácia a facilitácia v školskom prostredí: mediácia podľa zákona o mediácii - Švehláková, Bronislava
Dôležitosť riešenia konfliktov v školskom prostredí. Zdôraznenie, ako môže mediácia a facilitácia pomôcť pri riešení týchto konfliktov. Mediácia má niekoľko princípov, ako sú dobrovoľnosť, nestrannosť a dôvernosť. Mediátor môže pomôcť školám pri riešení konfliktov medzi jednotlivcami alebo medzi viacerými stranami sporu. Mediátor tiež môže byť veľkou pomocou pre rodičov, ktorí sa rozvádzajú a majú problémy s riešením konfliktov týkajúcich sa ich detí.