Zástupca riaditeľa školy alebo školského zariadenia: zriadenie funkcie a kompetencie - Drotár, Matej
Zástupca riaditeľa - funkcia, ktorú v škole pozná každý zamestnanec. Na prvý pohľad je zrejmé, že uvedená pozícia zahŕňa zastupovanie riaditeľa. Otázky v súvislosti so zástupcom riaditeľa vzniknú, ak nastane pracovná situácia, ktorú treba riešiť. Môže ísť napr. o situáciu, že riaditeľ školy chce upraviť kompetencie jednotlivých zástupcov, príp. riaditeľ školy je práceneschopný a vzniká otázka, ktorý zástupca a či vôbec je oprávnený podpisovať určité dokumenty. Objasnenie postavenia zástupcu riaditeľa školy, spôsob jeho ustanovenia do funkcie, jeho kompetencie a rozsah zastupovania.