Náhrada škody v prípade nezákonného vylúčenia uchádzača z procesu verejného obstarávania - Michalica, Jakub
Uplatňovanie nároku na náhradu škody v prípade, keď došlo k vylúčeniu uchádzača z procesu verejného obstarávania podľa zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "ZVO"), a to v situácii, keď je nezákonné vylúčenie uchádzača konštatované súdom, pričom úkon vylúčenia bol zo strany Úradu pre verejné obstarávanie (ďalej len "Úrad") v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného označený za zákonný, a zároveň ponuka takéhoto uchádzača by bola s najväčšou pravdepodobnosťou úspešnou ponukou, a teda došlo by k uzatvoreniu zmluvy práve s týmto uchádzačom.