Tridsať rokov vývoja regiónov Slovenska - Samson, J. Štefan
Zmyslom a cieľom príspevku je na základe analýz štatistických ekonomicko - sociálnych údajov poznať realitu rozdielnosti regiónov a tiež realitu vývoja ich rozdielov. Tridsať rokov vývoja regiónov je dosť dlhá doba na posúdenie ich rozdielnosti a rozdielov z viacerých stránok ich ekonomického a sociálneho rozvoja. V príspevku sa analyzujú rozdiely regiónov a ich vývoj na základe štyroch kritérií a to ekonomickej výkonnosti, ekonomickej aktivity, mzdy a čistého príjmu domácnosti.