Public Administration and Corruption - Ondrová, Júlia
Predkladaný príspevok je zameraný na korupčné správanie a praktiky, s ktorými sa môžeme stretnúť v slovenskej verejnej správe, napr. v mnohých organizáciách verejnej správy môže dochádzať k nesprávnemu výkonu správcovských povinností, ktoré sú pomerne často spojené s veľkými korupčnými aférami. Toto všetko môže viesť k deformácii nášho politického systému a existencii nefunkčného právneho demokratického štátu. Aj keď je oficiálny právny systém v oblasti eliminácie korupčných praktík pomerne rozsiahly, na druhej strane musíme priznať, že jeho praktická reflexia je viac-menej formálna, a teda málo efektívna. Okrem toho sa obsah príspevku zaoberá nástrojmi, ktoré môžu pomôcť zlepšiť nedostatky slovenskej reality.