Štátny príspevok na splátku úveru na bývanie - Cingelová, Zuzana
Rast úrokových sadzieb za posledný rok pri úveroch na bývanie spôsobil, že v mnohých domácnostiach vznikla taká finančná situácia, ktorá neumožňuje ich členom včas a v určenej výške splácať úvery na bývanie. Preto bola zákonom č. 526/2023 Z. z. od januára 2024 ustanovená nová štátna sociálna dávka - príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie. Ako treba o príspevok požiadať?