Sinij i goluboj: russko-slovackij sravniteľnyj analiz cvetonaimenovanij - Uličná, Martina, 1971-
Sémantická analýza lexém ruského a slovenského jazyka. Komparácia označení "modrý" a "belasý" v ruskom a slovenskom jazyku v miestnych pomenovaniach.