Health Literacy of the Inhabitants of Easter Slovakia Regarding Disease of Civilization – Survey Results - Belovičová, Mária
Civilizačné choroby predstavujú skupinu chorôb, ktoré majú spoločné rizikové faktory v dôsledku dlhodobého vystavenia sa nezdravému životnému štýlu, nezdravej strave, fajčeniu, nedostatku fyzickej aktivity a stresu. Cieľ výskumu: Zistiť, či náhodní respondenti, ktorí sa zúčastnili podujatia „Dni zdravia“ v Bardejovských kúpeľoch, majú základné vedomosti o civilizačných chorobách. Na základe zistení vypracovať odporúčania pre prax. Výskumný súbor: 398 respondentov: 305 žien a 93 mužov. Priemerný vek respondentov bol 56,4 roka (+-12,8 roka).