Measuring Climate Risks with Indirect Emissions - Szendrey, Orsolya
Zmena klímy predstavuje pre finančné trhy úplne nové výzvy, a teda regulačné orgány a investori začínajú výslovne vyžadovať zohľadnenie ekologických aspektov. Väčšina správ, ktoré ovplyvňujú trh týmto spôsobom, hodnotí vplyv produktu alebo procesu na klímu alebo životné prostredie na základe ich zosúladenia s regulačným štandardom. Metódy použité na meranie však nie vždy poskytujú správny opis vzťahu medzi investíciami a prírodnými zdrojmi. Väčšina analýz hodnotí investície súvisiace s ekonomickými sektormi výlučne na základe priamych emisií, pričom nepriame vplyvy, ktoré tvoria podstatnú časť celkových emisií, sa nezohľadňujú. V tejto štúdii, metódy a výsledky, ktoré sa v súčasnosti používajú, sa porovnávajú s výpočtami, ktoré zahrňujú aj nepriame vplyvy.