Long-Lived Employment Effects of Delays in Emergency Financing for Small Businesses - Doniger, Cynthia L.
Oneskorenie poskytovania úverov v rámci programu ochrany výplaty z dôvodu rýchleho vyčerpania počiatočných financií malo veľký a pretrvávajúci negatívny vplyv na zamestnanosť. Odhadujeme, že zvýšenie veľkosti počiatočného financovania PPP o 10 percent by mohlo zvýšiť zamestnanosť o viac ako 2 milióny pracovných miest do leta 2020 a viac ako 1 milión pracovných miest do jesene. Implikované náklady na ušetrené pracovné miesto sú v prípade stimulačného programu nízke, zatiaľ čo naše veľkosti účinkov sú v súlade s nedávnymi odhadmi účinkov načasovania platieb a nákladov na externé financovanie malých podnikov. Okrem toho najmenšie firmy s najväčšou pravdepodobnosťou čelili oneskoreniu a nachádzame sugestívne dôkazy, že náklady na oneskorenie boli akútnejšie pre pracovníkov v týchto firmách a pre samostatne zárobkovo činné osoby. Heterogénne účinky sú v súlade s tým, že títo dlžníci čelia väčším ťažkostiam pri získavaní alternatívneho financovania a naznačujú, že cielenejší program by mohol dosiahnuť ešte väčšiu účinnosť.