Dočasné prideľovanie zamestnancov - Mintál, Ján
Zamestnávatelia sa niekedy ocitnú v situácii, kedy nemajú pre svojich zamestnancov prácu. Jedným z riešení takejto situácie je zapožičanie zamestnanca inému zamestnávateľovi - tzv. dočasné pridelenie zamestnanca v zmysle § 58 Zákonníka práce. Takýmto spôsobom môže zamestnávateľ pomôcť sebe ako aj jeho zamestnancom zabezpečiť prácu a príjem.