Pracovný posudok zamestnanca - Mrukviová Tomiová, Sandra
Pracovný pomer je základnou a najčastejšou formou pracovnoprávneho vzťahu. Zákonník práce presne vymedzuje, ako a kedy dochádza ku vzniku pracovného pomeru a zároveň vymedzuje, kto je účastníkom tohto pracovnoprávneho vzťahu. Vzhľadom k tomu, že pracovný pomer nie je vzťahom nemenným, Zákonník práce v rámci svojich ustanovení počíta s možnosťou potreby zmeny, ktorá môže vzniknúť ako na strane zamestnávateľa, tak aj na strene zamestnanca.