30 rokov legislatívneho vývoja v odpadovom hospodárstve SR - Skýpalová, Jana, 1988-
Vhodné nastavená legislatíva predstavuje základný predpoklad riešenia problematickej situácie, to sa týka aj nakladania s odpadmi, ktoré predstavuje v súčasnosti obrovskú výzvu pre svet, ako aj Slovensko. Právna regulácia nakladania s odpadmi predstavuje významný prostriedok v boji proti jeho tvorbe, ale aj významný prostriedok ochrany životného prostredia. Príspevok ponúka pohľad do legislatívneho vývoja odpadového hospodárstva na Slovensku počas posledných 30 rokov, t. j. od vzniku Slovenskej republiky. Analyzuje právnu úpravu v oblasti odpadového hospodárstva v kontexte svetových trendov v tejto oblasti a zároveň poukazuje na výzvu v podobe obehového hospodárstva, ktorého zložkou je aj odpadové hospodárstvo.