Undisclosed Material Inflation Risk - Konchitchki, Yaniv
Identifikujeme mnoho veľkých amerických korporácií, ktoré sú vysoko vystavené inflačnému riziku. Napriek tomu, že SEC zo zákona vyžaduje zverejňovanie možných rizikových faktorov, viac ako 61 % spoločností vystavených inflácii nezverejňuje inflačné riziko. Po zažalovaní v rámci skupinovej žaloby o cenné papiere, zatiaľ čo všetky firmy predĺžia svoje nahlásené texty o rizikových faktoroch, iba firmy vystavené inflácii s väčšou pravdepodobnosťou začnú zverejňovať inflačné riziko. Simulácie s použitím kalibrovaných parametrov z našich modelov odhaľujú, že 2 % – 6 % inflačné šoky počas nasledujúcich troch rokov viedli k škodám na trhovej kapitalizácii vo výške 0,9 až 2,8 bilióna USD pre akcionárov firiem vystavených inflácii, ktoré toto riziko nikdy nezverejnili. Neadekvátne zverejnenie rizika inflácie platí po tom, ako sa riziko mení v čase, kontroluje sa charakteristika firmy/odvetvia a/alebo využíva sa kvázi prirodzený experiment, ktorý identifikuje kauzálne účinky a kontroluje možné nepozorovateľné faktory.