Zvýšenie zdravotného poistenia - Cingelová, Zuzana
Povinne verejne zdravotne poistené na území Slovenskej republiky sú podľa zákona č. 580/2004 Z. z. v platnom znení nielen všetky osoby, ktoré majú na území Slovenskej republiky trvalý pobyt, ale z pohľadu zamestnávania aj osoby s trvalým pobytom mimo územia SR, ktoré sú zamestnané u zamestnávateľa, ktorý má na území Slovenskej republiky sídlo alebo stálu prevádzkareň alebo je organizačnou zložkou podniku zahraničnej osoby na území Slovenskej republiky, čo platí aj v prípade, ak tú tieto osoby zamestnané na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru. Ako sa zvýšilo zdravotné poistenie?