Neplatnosť výpovede - Boráková, Lucia
Výpoveď predstavuje jeden z najčastejších spôsobov ukončenia pracovného vzťahu medzi zamestnancom a zamestnávateľom. Výpoveď z pracovného vzťahu môže dať za splnených podmienok nielen zamestnávateľ, ale i zamestnanec, a to spôsobom uvedeným v Zákonníku práce. Výpoveď, ktorá bola daná z dôvodu, ktorý zákon nepripúšťa, alebo neobsahuje predpísané náležitosti, je neplatná. Kedy je neplatná výpoveď daná zamestnávateľom? Kedy je neplatná výpoveď daná zamestnancom? Aké následky z neplatnej výpovede z pracovného pomeru plynú?