Mechanisation’s Impact on Agricultural Total Factor Productivity - Cui, Yuxin
Poľnohospodárska mechanizácia sa v Číne rýchlo zvyšuje a v budúcnosti bude mať čoraz väčší vplyv na celkovú produktivitu poľnohospodárskeho faktora (TFP). Táto štúdia využíva panelové údaje z 27 provincií v Číne v rokoch 2001-2020 na meranie TFP v poľnohospodárstve a odhaduje vplyvy mechanizácie na TFP, technickú efektívnosť a technologický pokrok. Výsledky ukazujú, že úroveň poľnohospodárskej mechanizácie môže podporovať TFP. TFP má kumulatívny efekt v predchádzajúcom období, čo môže výrazne ovplyvniť aj TFP v aktuálnom období.