The Uptake of Green Finance Tools in Agriculture - Results of a Q-Methodology - Parádi-Dolgos, Anett
Skúmanie efektívnosti nástrojov zeleného financovania pri financovaní trvalo udržateľného rozvoja sektora ošípaných, kľúčového poľnohospodárskeho subsektora. Výsledky Q-metodologickej štúdie uskutočnenej s aktérmi v produktovom reťazci ukázali, že zelené financie sú pre nich neznáma oblasť. Sú si neistí a pesimistickí, pokiaľ ide o to, či a do akej miery môžu nástroje zeleného financovania prispieť k rozvoju sektora, ale všetci zdieľajú názor, že udržateľné investície v sektore si môžu vyžadovať verejný zásah. Preto môže byť potrebné použiť nástroje hospodárskej politiky, aby bol sektorovo špecifický program zeleného financovania úspešný. Špecifiká financovania poľnohospodárstva.