Individual Learning Schemes - Recommendations for Implementation in Slovakia - Habodászová, Ľuba
Cieľom príspevku je poskytnúť zhrnutie základných informácii užitočných pri uvažovaní o zavedení konkrétnej formy IVS na Slovensku. V prvej časti autorka stručne informuje o východiskovej situácii na Slovensku spolu so záväzkami Slovenska dosiahnuť zlepšenie v kľúčových indikátoroch pre vzdelávanie dospelých. Ďalšie časti sa venujú hlavným črtám individuálnych vzdelávacích schém a ich aplikácii v krajinách, v ktorých IVS už fungujú v rôznych obmenách. Na záver autorka ponúka odporúčania pre implementáciu individuálnej vzdelávacej schémy vo forme vzdelávacích poukazov na Slovensku.