Farmland Accumulation and Rural Household Income: Evidence from the Red River Delta Region of Vietnam - Vy Le, Thi Long
Identifikujeme faktory ovplyvňujúce participáciu na akumulácii pôdy vidieckych domácností pomocou multinomického logitového modelu a hodnotíme príjmové efekty participácie na akumulácii pôdy pomocou metódy propensity score matching (PSM). Používame údaje o domácnostiach z vidieckeho prieskumu v troch provinciách v delte Červenej rieky vo Vietname v roku 2019. Naše výsledky ukazujú, že akumulácia poľnohospodárskej pôdy významne koreluje s vekom a pohlavím hlavy domácnosti, ako aj s poľnohospodárskymi produktívnymi aktívami, nepoľnohospodárskymi príjmami, sporenie a prístup k úveru.