Trust Evolution, Institutional Constraints, and Land Trusteeship Decisions among Chinese Farmers - Li, Qi
Správcovstvo pôdy spočíva v tom, že poľnohospodári zverujú obhospodarovanie a obhospodarovanie svojej pôdy správcom, ktorí za províziu spravujú pôdu v ich mene. Správcovstvo pôdy bolo dôležitým prístupom k preklenutiu priepasti medzi drobnými farmármi a moderným poľnohospodárstvom v Číne. Kvôli informačnej asymetrii v správe pôdy majú farmári vyššiu neistotu a vnímajú riziko, takže sociálna dôvera a inštitucionálne obmedzenia sú obzvlášť dôležité pri podpore účasti farmárov v správe. Cieľom tejto štúdie bolo preskúmať vplyv vývoja dôvery a inštitucionálnych obmedzení na rozhodovanie malých farmárov v oblasti ekologickej prevencie a ochrany proti škodcom. Náš výskum sa uskutočnil v Shandongu v Číne s využitím faktorovej analýzy a binárnej regresie.