Inventarizácia k 31. 12. 2023 z pohľadu kontrolných zistení - Sýkora, Jozef
V čase prelomu účtovných rokov účtovné jednotky opäť preverujú majetok a evidované záväzky formou dokladovej, fyzickej, či kombinovanej metódy inventúr. Frekventované kontrolné zistenia v rámci inventarizácie majetku, záväzkov a ich rozdielov za účtovný rok 2023. Súčasťou je príkaz štatutára k vykonaniu inventarizácie majetku, záväzkov a ich rozdielov alebo interný akt riadenia (zásady, smernica).