Application of Crisis Management Methods and Techniques during a Seismic Sea Wave (Tsunami) - Chamrada, Daniel
V tomto článku autor navrhuje model podpory rozhodovania, ktorý by sa mohol použiť počas operácií vo fáze reakcie na katastrofy v dôsledku vlny tsunami. Model pozostáva z 3 hlavných cieľov: (1) minimalizácia počtu centier distribúcie pomoci; (2) minimalizácia množstva distribučných kanálov; (3) minimalizácia celkovej vzdialenosti medzi uvedenými bodmi. Model obsahuje aj množiny premenných, parametrov a rozhodovania. ​