Zdaňovanie príjmov spoločníkov a konateľov spoločností s r. o. - Boráková, Marta
V článku sa poukazuje na rozdiel v zdaňovaní príjmov vyplatených fyzickej osobe na základe pracovnoprávneho vzťahu (závislá práca) a obdobného vzťahu. Ďalej sa poukazuje na oblasti: kedy je spoločník v postavení zamestnanca, posúdenie poskytnutých plnení spoločníkovi ako zdaniteľný príjem, vyplatené, resp. poskytnuté plnenia spoločníkovi, ktoré sa nezdaňujú a vyplatenie a zdanenie podielu na zisku.