Najvýznamnejšie zmeny v tlačivách daňových priznaní fyzických osôb za zdaňovacie obdobie roka 2023 - Brnová, Miroslava
Podľa ustanovenia § 15 zákona č. 563/2009 Z. z. o správe daní (daňový poriadok) v z. n. p. je daňové priznanie povinný podať každý, komu táto povinnosť vyplýva z osobitných predpisov, ktorým je aj zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. alebo ten, koho správca dane na to vyzve. Zákon o dani z príjmov ďalej upravuje, ktorým daňovníkom, v akej lehote a za akých podmienok vzniká povinnosť podať daňové priznanie.