Konsolidačný balíček a jeho dopad na daň z príjmov - Gášpárová, Eva
Súbor konsolidačných opatrení, realizáciou ktorých sa má zabezpečiť dodatočný príjem do štátneho rozpočtu, stabilizácia verejných financií a eliminácia negatívnych vplyvov na vývoj hospodárstva Slovenskej republiky je ustanovený zákonom č. 530/2023 Z. z., ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšením stavu verejných financií. Jeho súčasťou je aj novelizácia zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. v ďalej uvedených oblastiach.