Nadobúdanie vlastníctva k poľnohospodárskej pôde v zmysle právnej úpravy Francúzskej republiky - Máčaj, Ľudovít
Článok sa zameriava na možnosti prevodu vlastníctva k poľnohospodárskej pôde v zmysle právnej úpravy Francúzskej republiky. Približuje postavenie poľnohospodárskej pôdy a jej ochrany ako súčasti životného prostredia, ale aj ako predmetu právnych vzťahov. Existujú osobité dôvody, pre ktoré sa zákonodarca rozhodol priznať poľnohospodárskej pôde toto postavenie.