Platformová ekonomika: výzvy a príležitosti pre efektívnu právnu ochranu zamestnancov - Sípos, Ádám
Tento príspevok sa venuje aktuálnej problematike platformovej ekonomiky v kontexte slovenského pracovného práva. Z formálnej stránky je príspevok rozdelený do troch hlavných častí. V prvej časti sa venujeme definícii základných pojmov a zanalyzujeme súčasný stav platformovej ekonomiky in genere. Druhá časť príspevku sa zameriava na stav de lege lata slovenského pracovného práva vo vzťahu k platformovej práci a rieši problémy spojené s platformovou ekonomikou, akým je napríklad uberizácia pracovnoprávnych vzťahov a nelegálna práca.